היום של האיטלקי הקלאסי מתחלק לשניים, עבודה, וכל מה שקורה לאחר מכן.. שעת האפרטיבו היא השעה היפה
סיור קולינרי בנאפולי
סיור קולינרי בנאפולי
אנחנו גובים 30 יורו למשתתף מראש כדי לנעול לך את הסיור. היתרה משולמת ביום הסיור ישירות למדריך.
במידה ואינך רואה זמינות לסיור בתאריך הרצוי לך אנא כתוב/כתבי לנו בטופס יצירת הקשר.
סיור קולינרי בנאפולי
שעת יציאה
נקודת המפגש
משך זמן הסיור
מספר משתתפים
4-12 משתתפים
הצטרפו לסיור הקולינרי בעיר הכי אותנטית באיטליה - נאפולי!
"לראות את נאפולי ולמות" (Vedi Napoli e poi muori) הוא אחד המשפטים המפורסמים ביותר באיטליה. כוונת המשורר שרק לאחר הביקור בעיר אפשר למות בנחת. העיר נאפולי בדרום ארץ המגף היא עיר הומה, רועשת, צפופה וצבעונית והביקור היא חגיגה שמערבת את כל החושים. היא אחת הערים המיוחדות באיטליה ואי אפשר להישאר אדיש אליה – או שמתאהבים בה עד כלות או שמתקשים לעכל את הכאוטיות שלה. אנחנו נעזור לעם להיות בצד הנכון ונכיר לכם את העיר בדרך הטובה ביותר, דרך הקיבה. העיר העתיקה למרגלות הר הגעש וזוביו קיימת כמעט שלושת אלפים שנה והינה נמל מרכזי ועיר חשובה אשר עברה כובשים רבים לאורך ההסטוריה שלה ומכאן אינספור השפעות תרבותיות וקולינריות מכל אגן הים התיכון. התרבות המקומית לא דומה לשום מקום אחר באיטליה. השפה המקומות הינה נאפוליטנית ולא איטלקית וגם אטלקי המבקר בעיר מרגיש תייר ליום. נאפולי כמובן מפורסמת בכל איטילה ובעולם בהיותה בירת קולינריה אטלקית וטעימה להפליא והאוכל בה, בעיקר הפיצות, הים, הקפה והמתוקים, נחשבים לטובים באטליה.
הצטרפו לחגיגה של צבעים וטעמים בסיור הקולינרי של השף מיכל מילרד בנאפולי.
נתחיל את הסיור הקולינרי של נאפולי עם קפה משובח כי כולם יודעים שהקפה הכי טוב באיטליה מוגש בנאפולי. ידוע שאטלקים מטיילים בעולם הם אינם שוכחים את המקינטה שלהם להכנת הקפה. על נאפוליטנים נאמר שגם את המים הם מביאים מהבית. נלמד על תרבות הקפה בנאפולי ומדוע שם הוא הכי טעים וגם על המנהג המקומי של קפה סוספסו. מבית הקפה נמשיך למאפיה מסורתית המכינה את המאפה הנפולטני המפורסם ספולייטלה חם חם מהתנור. נמשיך דרך הסמטאות המפורסמות והציוריות של נאפולי לאחד המטעמים המפורסמים של חבל קאמפניה : טעימת מוצרלה די בופאלה טרייה וריקוטה טרייה העשויה מחלב כבשים עם יין מקומי המלווה את הגבינות ומשלים אותן.
למה לצאת לסיור?
- לא סתם האטלקים אומרים "לראות את נאפולי ולמות". העיר היפה, הצבעונית והתוססת מלאה ביופי נגלה וחבוי ונעזור לכם להכיר אותה בעזרת הבטן!
- את הסיורים שלנו מעבירים מדריכים מקסימים ומוכשרים תושבי המקום שאוהבים ומחוברים לעולם הקולינריה ועברו הדרכה והכשרה אצל השפית הישראלית מיכל מילרד ששיתפה אותם בכל הידע והסודות שיש לה מעולם הקולינריה האיטלקי.
- אמנם הסיור שלנו הוא קולינארי אבל כמובן שאין קולינריה ללא היסטוריה! נעבור דרך הסמטאות והרחובות היפים ביותר בנאפולי ונספר לכם על הסיפורים שעומדים מאחורי כל המקומות והמנות שאתם תטעמו
- אם אתם מחפשים חוויה חד פעמית, שתגרום לכם להכיר את נאפולי לא רק דרך הרגליים אלא גם דרך הבטן. שתגרום לכם להבין יותר על המקום שבו אתם נמצאים ועל האוכל שאתם טועמים ומריחים, אנחנו מבטיחים לכם שהסיור הקולינרי הזה נבנה במיוחד עבורכם!
לצערנו הסיור אינו מתאים לטיבעונים וצליאקים
בהריון? מזל טוב! אנא ידעי אותנו מראש
אלרגיות? אנא צרו איתנו קשר
מעבר לאוכל המדהים שאוכלים במהלך הסיור ספיר בחורה מדהימה שכיף להקשיב לה וללמוד ממנה על רומא בכלל ועל זו הייתה פשוט חוויה ששידרגה לנו את השהות.
עשינו סיור קולינרי בהדרכתה של ספיר המקסימה שהביאה ידע רחב ונתנה לנו ברוחב לב, המקומות שאכלנו בהם היו מיוחדים וטעימים היה כיף להסתובב בערב, הקבוצה הייתה נחמדה ואינטימית בקיצור מומלץ ותבואו ממש רעבים.
סיור מרתק עם דנה, לא רק קולינרי, גם קצת היסטוריה קלילה ומעניינת. ספיר אדיבה, מקצועית, מעניינת, נגעה בכל חברי הקבוצה בתווך הגילאים 22-60 , ממליצה בחום רב מאד.
נהננו המון ונשוב שוב.
שאלות נפוצות
המדריכים שלנו
דורין
נאפולי בשבילי היא דרך חיים, מוצפת בתרבות, אוכל, הסטוריה וסיפורים. בלי להתאמץ, מלהסתובב בעיר העתיקה אפשר לחוות אותה דרך כל החושים. הים, הריחות, השווקים, והרחובות הקטנים שלא מזכירים שום מקום אחר באירופה! מאז ומתמיד אוכל איטלקי תפס מקום ראשון אצלי בלב, שרק גדל ברגע שהכרתי את המטבח הנאפוליטני (כן, הביס הראשון שלי מהפיצה גרם לי לבכות) ועדיין מרגש אותי בכל ביס מחדש.
עומר
נאפולי בשבילי היא הבית,
בשבילי אין כמו נאפולי, הכדורגל,הנופים, האנשים האוכל האותנטיות והתשוקה, קשה שלא להיסחף אחריה וליפול לרגליה , המטבח הנפוליטני האותנטי שאין שני לו הוא אחד הדברים המרגשים שניתן לחוות באיטליה לדעתי ולשמוע את המקומיים מדברים על אוכל זה כבר תחביב אני בלב כבר ממזמן נאפוליטני.
הקפה שלי הוא תמיד כפול חזק ומר כמובן בלי סוכר
נויה
נאפולי עבורי היא בית שני. שכשלומדים להכיר אותה דרך הרגליים ובעיקר האוכל (שאין כמוהו בכל איטליה) מתאהבים בה. אין כמו האפרטיבו המפנק, המאפים המדהימים, הים, הוזוביו שמלווה את הנוף והמזג החם וגם האנושי.
אוהבת לפתוח את הבוקר שלי עם קפה וספוליאטלה חמה וטרייה בצד.